• Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
Начало Новини Facebook - най-блокираният сайт от работодателите
Facebook - най-блокираният сайт от работодателите
( 0 Гласа )
Неделя, 06 Февруари 2011г. 20:47ч.
facebook
Социалната мрежа Facebook е на първо място сред най-често блокираните сайтове от страна на работодателите през изминалата година (23%). В първата петица влизат още социалната мрежа MySpace (13%), видеохостингът YouTube (11,9%), рекламната платформа Ad.DoubleClick (5,7%) и микроблогинг-услугата Twitter (4,2%). Това се посочва в доклада на компанията OpenDNS, която осигурява алтернативни DNS-сървъри за домашни, училищни и корпоративни мрежи, както и услуги в областта на сигурността в интернет.
Рейтингът на най-блокираните сайтове като цяло също беше оглавен от Facebook (14,2%). Второто място зае социалната мрежа MySpace (9,9%), а третото - YouTube (8,1%). За Doubleclick (6,4%) и Twitter (2,3%) остават съответно четвъртото и петото място.
Изготвяйки този рейтинг, специалистите от OpenDNS забелязали, че повечето от техните клиенти добавят в "черния списък" едни и същи типове сайтове - социални мрежи, видеоуслуги, ресурси за обмен на файлове, сайтове със съдържание за възрастни и т.н.
Заедно с това, обаче, от OpenDNS са съставили и класация по обратния критерий - "бял списък", тоест за разрешени сайтове (когато клиентите искат да блокират за потребителите си цяла категория сайтове, например социални мрежи, но оставят достъп до някои от тях). В първата тройка на тези ресурси изненадващо влезли същите сайтове - YouTube (12,7%), Facebook (12,6%) и Gmail (9,2%).
Освен това, OpenDNS е съставила списък на сайтовете, най-често изложени на фишинг (тоест подправени ресурси, чиято цел е да се възползват от личните данни на потребителите). Най-често на фишинг атаки през 2010 г. са били подложени системата за разплащания PayPal (45,9%), Facebook (5,3%), сайтът на банковата група HSBC Group (4,1%) и мултиплейър играта World of Warcraft (3,2%).
Последна промяна от Събота, 26 Февруари 2011г. 01:31ч.
 
Помощ
Отдалечен достъп