• Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
Начало Новини GOOGLE - Бутон Харесва ми аналогично на Facebook
GOOGLE - Бутон Харесва ми аналогично на Facebook
( 1 Глас )
Неделя, 06 Февруари 2011г. 20:47ч.
16987-google-2
Най-голямата търсачка в интернет Google планира да социализира най-популярната си услуга - търсенето, с което да конкурира социалната мрежа Facebook и да задържи позициите си на основен хъб за намиране на информация онлайн.
Нововъведението в търсачката е добавянето на бутона +1, който ще се появява до резултатите от търсене в Google. Той дава възможност на потребителите да препоръчват определени сайтове на приятелите и последователите си, подобно на бутона "Харесва ми" във Facebook. Той може да бъде добавян към всички уебстраници и позволява персонална препоръка за тях от страна на потребителите на социалната мрежа.
Засега нововъведението на Google не е активно за всички потребители на търсачката. Услугата обаче показва, че компанията ще се опита да задържи позицията си на лидер като източник за намиране на информация онлайн, което й носи над 29 млрд. долара приходи от продажба на реклама само за миналата година.

От Google обявиха, че препоръчаните с +1 сайтове ще се появят и в платените реклами. Предварителните тестове на услугата показват, че персоналните препоръки са се отразили добре на интереса към рекламите и са увеличили броя кликове от страна на потребителите, пише "Ройтерс".

Плановете на търсачката са да позволи и на външни сайтове да вграждат бутона +1.

Google представи социалното търсене през 2009 г., а през февруари компанията започна да показва извадка на активността на приятелите и последователите на всеки потребител в Twitter под резултатите от търсенето.

Добавянето на бутона +1 не означава, че компанията ще промени начина, по който определя резултатите при търсене. Потребителите ще виждат само, че техен приятел е препоръчал съответния сайт, но това не означава, че той ще се появява по-напред от останалите, класирани от алгоритмите на компанията. За в бъдеще обаче това може да се промени, коментират от търсачката.

За да използва нововъведението, всеки желаещ трябва да създаде свой профил в Google Profile. Всяко натискане на бутона +1 ще бъде видимо за всички останали потребители, които са в списъка му с контакти дори и в съществуващите вече услуги на компанията като имейл услугата Gmail и чата Gtalk.
Последна промяна от Сряда, 06 Април 2011г. 21:00ч.
 
Помощ
Отдалечен достъп