• Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
Начало Новини Безплатен безжичен интернет вече ще могат да ползват пътниците на БДЖ във влаковете
Безплатен безжичен интернет вече ще могат да ползват пътниците на БДЖ във влаковете
( 6 Гласа )
Сряда, 29 Юни 2011г. 23:01ч.

internet

Безплатен безжичен интернет вече ще могат да ползват пътниците на Холдинг БДЖ ЕАД във влаковете, които пътуват между София и Бургас, в състава на които е включен вагон тип бистро. Интернет връзката ще бъде достъпна във вагоните бистра и в двете посоки.

С това се слага началото на съвместен Пилотен проект между Холдинг БДЖ ЕАД и Nokia Siemens Networks за поетапно внедряване на интернет във влаковете. Новата услуга беше официално представена днес в бърз влак, който пътува по маршрут София Бургас, в присъствието на Камен Кичев, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Пенчо Попов, изпълнителен директор на Холдинг БДЖ ЕАД, и Мартин Богоев, изпълнителен директор на Nokia Siemens Networks в България.

Идеята на проекта е да видим нуждата от тази услуга, използваемостта, както и какво е покритието по целия железопътен път. След като направим всички тези заключения ще започне и поетапното въвеждане на услугата в системата на БДЖ, разбира се там където има интерес. По този начин ние искаме да направим пътуването с влак още по-приятно, каза Камен Кичев, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

 

Пилотният проект се реализира в рамките на шест месеца, като за този период услугата ще бъде безплатна както за пътниците, така и за Холдинг БДЖ ЕАД, каза Пенчо Попов, изпълнителен директор на холдинга. След това ще се направи анализ на интереса към услугата, както и анализ на покритието на мобилните оператори по линията, добави Попов. Целта е да се въведе безплатен интернет в повечето влакове на БДЖ, като ще се прецени къде има най-голям интерес от страна на нашите клиенти. Услугата ще бъде безплатна за пътниците и след тези шест месеца, уточни изпълнителнителният директор на Холдинг БДЖ.

Щастлив съм, че със стартирането на този проект сложихме началото на сътрудничество между Холдинг БДЖ ЕАД и Nokia Siemens Networks, обединени от нашата обща цел да направим пътуването с влак по-приятно и атрактивно. Като основен лидер в предоставянето на решения за широколентов интернет във влаковете Nokia Siemens Networks може да предложи богат набор от приложения, насочени директно към най-неотложните бизнес нужди на железопътните оператори и да допринесе с дългогодишния си опит за модернизирането на този вид транспорт. От тук нататък предстои да открием възможно най-добрия начин за успешно сътрудничество с нашите партньори в България, като нашата висша цел е да гарантираме на хората удоволствие и комфорт по време на път, каза Мартин Богоев, изпълнителен директор Nokia Siemens Networks в България.

По време на представянето на проекта, беше направена демонстрация на интернет свързаността и възможностите, които предоставя услугата на пътниците от Михаел Тремел, ръководител на екипа от Nokia Siemens Networks за осигуряване на широколентова връзка във влаковете в цяла Европа. Wi-Fi свързаността е неразделна част от ежедневието на всеки един от нас, а възможността да сърфирате в интернет, да използвате електронната си поща, да четете новини онлайн, докато пътувате с влак, е освен удоволствие и огромно предимство за железопътния транспорт, в сравнение с всеки друг транспорт. За България това ще бъде нещо ново и вярваме, че това е само една малка стъпка напред към значителното подобряване на качеството на обслужване и удобството на пътниците, каза Михаел Тремел.

Източник: БДЖ

Последна промяна от Петък, 01 Юли 2011г. 19:48ч.
 
Помощ
Отдалечен достъп