• Slideshow
 • Slideshow
 • Slideshow
 • Slideshow
 • Slideshow
 • Slideshow
 • Slideshow
 • Slideshow
Последни новини от страната
dnevnik.bg България


Dnevnik.bg
 • Най-препоръчваният комикс на деня - 31 октомври


 • Кадиев към шефа на КФН: Надявам се, че не си представяте, че сте следващият управител на БНБ

  Обвиненият в некомпетентност чрез прессъобщение на Комисията за финансов надзор (КФН) депутат от БСП Георги Кадиев отговори на нападките чрез профила си във "Фейсбук" с четири въпроса до председателя на финансовия регулатор Стоян Мавродиев.

  Дотук се стигна след като днес по време на дебатите за бъдещето на КТБ в Народното събрание Кадиев поиска ръководството на КФН също да понесе отговорност за лошото й финансово състояние наред с шефовете на БНБ и ДАНС. Няколко часа по-късно...

 • Цитат на деня: Ако ще говорим за коалиции - по-скоро РБ - БСП, отколкото ГЕРБ - ДПС

  "Ако ще говорим за коалиции, то по-скоро Реформаторски блок - БСП".

  Така председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова (ГЕРБ) отговори на въпрос на БНТ  има ли коалиция ГЕРБ - ДПС, за която се заговори във връзка с приетото от бюджетната комисия проекторешение, предвиждащо възможност за оздравяване на Корпоративна търговска банка.  Стоянова поясни, че при гласуването проекторешението е било подкрепено не само от депутатите на ГЕРБ и ДПС, но също и от Патриотичния фронт,  ББЦ,...

 • Цачева уволнила над 30 души, БСП ще им помага да съдят държавата

  Председателят на 43-то Народно събрание Цецка Цачева е инициирала уволнението на повече от 30 човека от администрацията на Народното събрание, съобщи в профила си във "Фейсбук" заемалият този пост в предходния парламент лидер на БСП Михаил Миков.

  Според него единственият критерий, по който са подбирани уволнените, е фактът, че са назначени през последната година и половина. Той ги призовава да съдят бившия си работодател и обещава съдействие от експертите на БСП. 

  "Закрит... • Граждани протестираха пред Народното събрание срещу наливането на пари в КТБ

  Над 100  души се събраха пред Народното събрание тази вечер, за да покажат, че не желаят КТБ да бъде спасявана с публични средства.

  Протестът беше организиран чрез фейсбук вчера след като бюджетната комисия одобри проекторешение, което допускаше оздравяването на закъсалата банка. Днес депутатите в продължение на над шест часа обсъждаха дали това да стане, но в крайна сметка се отказаха. 

  "Няма да платим",  "Мафията вън", "Изолация на ДПС" бяха част от скандиранията на...

 • Видео: Новините в 100 секунди

  Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

  Ето съдържанието на вечерната емисия:

  След пет часа дебати по казуса KTБ депутатите решиха Народното събрание да приеме законодателни промени, осигуряващи незабавно изплащане на гарантираните депозити.

  Започват консултациите на президента за съставяне на нов кабинет.

  Пожар избухна в сградата, където се помещават френските...

 • Дефицитът в бюджета е нараснал с 1.3 пункта за година

  Дефицитът в бюджета в края на септември е 1.483 млрд. лв. при планиран за 2014 г. - 1.472 млрд. лв., показват данните на Министерството на финансите. В сравнение със същия период на миналата година показателят нараства с 1.3 процентни пункта от БВП.

  Основните фактори за него са изоставането на приходите от плана, нарастването на разходите - основно по сметките за средства от ЕС, социалните и здравноосигурителните плащания и други. Продължава да се осигурява и финансиране за временно... • Главният прокурор несъгласен за международен одит на прокуратурата

  .....
  Главният прокурор Сотир Цацаров не е съгласен с предложението за международна експертиза на прокуратурата защото смята, че тази идея не кореспондира с препоръките в последните доклади на Европейската комисия.
  Това става ясно от негово интервю за в. "Преса", в което Цацаров твърди, че през 2012 г. препоръката от ЕК е била за извършване на "независим функционален одит в сътрудничество с външни експерти". Такъв функционален анализ бил извършен и въз основа на него бил въведен План...

 • Предозиране: Вероучение ще предпази децата от натрапения от Запад Хелоуин

  Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на партийните пиари. Новата рубрика на "Дневник", наречена "Предозиране", започна със събиране на абсурдите на предизборната кампания без претенции за изчерпателност, но продължава и след изборите. Следват откъси от коментар, публикуван във вестник "Атака", издаван от едноименната партия на Волен Сидеров. Материалът е посветен на "евроатлантическия" празник Хелоуин и вредите от него.

  ДА СЕ ВЪВЕДЕ ВЕРОУЧЕНИЕ...

 • ГЕРБ иска от реформаторите предложение за структура и имена в правителството до понеделник (допълнена)

  ГЕРБ очаква от Реформаторския блок до събота следобед техните виждания и цели за програмата за следващо управление, до неделя на обяд - коментар на реформаторите по приоритетите на ГЕРБ, а до понеделник предложение за структура на Министерския съвет и имена на министри.

  Това се разбра от изказванията на евродепутата Томислав Дончев и народния представител от ГЕРБ Румяна Бъчварова след поредната среща с представители на Реформаторския блок за сформирането на правителство. Тя продължи... • КФН атакува Георги Кадиев, който поиска оставката на ръководството й

  Няколко часа след като депутатът от БСП Георги Кадиев поиска оставката на ръководството на Комисията за финансов надзор (КФН) с аргумента, че Корпоративна търговска банка (КТБ) е инвестиционен посредник и финансовият надзор също носи отговорност за състоянието на банката, от там атакуваха народния представител с прессъобщение. 

  Депутатът заяви днес в пленарна зала, че не само БНБ и управление "Банков надзор" имат вина за състоянието на поставената под специален надзор банка, но и...

 • АБВ и Плевнелиев обсъдили идеята за увеличаване на президентските правомощия

  Президентът Росен Плевнелиев и представителите на АБВ са обсъдили днес и идеята на партията на Георги Първанов за увеличаване на правомощията на държавния глава. Това обяви след консултациите при Плевнелиев председателят на парламентарната група на АБВ Ивайло Калфин.

  По думите му държавният глава се съгласил, че президентската институция трябва да бъде извадена от сегашния контекст – тук не става въпрос за сега действащи политици, а за принципни промени. "Нашата позиция е ясна....

 • Одитите на КТБ са по международните стандарти, обявиха от "КПМГ България"

  Одиторската компания, заверявала отчетите на КТБ - "КПМГ България" обяви в съобщение до медиите, цитирано от БТА, че това е ставало по действащите изисквания на Международните стандарти за финансово отчитане, приети от Европейския съюз, и приложимото местно законодателство към съответната дата.

  От компанията посочват, че са направили одит на финансовите отчети на КТБ към 31 декември 2013 г.

  "Одитът бе проведен в съответствие с изискванията на Международните одиторски... • През зимата от летище София ще се лети директно до 43 града

  През зимния сезон (от 26 октомври до 28 март 2015 г.) от летище София ще се изпълняват директни полети до 41 града по света и до  Бургас и Варна, съобщиха от компанията, която обяви зимното си разписание.

  След началото на редовните полети до Дубай, които Wizz Air откри преди една година, на 14 декември Летище "София" ще посрещне втора авиокомпания по маршрута. Превозвачът от Обединени Арабски Емирства flydubai ще лети от Терминал 2 до летище Dubai International (DXB) в дните сряда и...

 • До година ще бъдат санирани още 62 сгради в София и Северозападна България

  Заместник-министърът на регионалното развитие Ангел Петров подписа Рамкови споразумения с няколко фирми за саниране на блокове в София и Северозападна България - Видин, Враца, Ловеч, Монтана, Плевен и Лом.

  Фирмите, спечелили обществените поръчки, ще бъдат поканени да представят своите оферти за всяка одобрена сграда, за което ще се сключват индивидуални договори за всяка една от тях, съобщиха от ведомството.

  Прогнозният брой сгради, които следва да бъдат обновени, според...

 • Съдия Мирослава Тодорова: Деянието на активистите е право на политическо мнение, което съдът не може да оценява

  Активистите от протестите през 2013г. Асен Генов и Цветелина Сърбинска бяха оправдани от Софийския районен съд (СРС) за боядисването на паметника пред централата на БСП на ул. "Позитано" 20 и за изписването на надписите "Кой? БКП-позор! Кой!". Публикуваме едно към едно мотивите за решението на съдия Мирослава Тодорова, акцентите и вътрешните заглавия са на "Дневник":

  На основа на така изяснената фактическа обстановка съдът намира от правна страна следното:

  Подсъдимите... • Съдът оправда активистите за боядисването на паметника на "Позитано" 20

  Активистите от протестите през 2013г. Асен Генов и Цветелина Сърбинска бяха оправдани от Софийския
  районен съд (СРС) за боядисването на паметника пред централата на БСП на ул. "Позитано" 20 и за изписването на надписите "Кой? БКП-позор! Кой!", но съдът не прие изцяло тезата на защитата.

  Съдия Мирослава Тодорова, реши, че не е доказано, че точно двамата подсъдими са извършили деянието, тъй като на мястото са присъствали още четирима души.

  По-интересни и решаващи са...

 • Явно трябва да си държим парите на Сейшелите, обяви Вежди Рашидов

  Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов, който според декларацията му пред Сметната палата има влогове за около 2.5 млн. лв. в КТБ, обяви в парламента, че след случилото се с банковата криза в средата на 90-те и казуса с КТБ сега, явно изводът е, че трябва да си държи парите на Сейшелите.

  Той "благодари" на колегите си от парламента, че разделят хората на данъкоплатци и вложители като те са едно и също нещо. "Вие искате да кажете, че вложителите не са данъкоплатци", посочи той. Според него с...

 • Депутатите окончателно се отказаха да спасяват КТБ, на ход е БНБ

  След пет часа дебати по казуса КТБ народните представители на практика се отказаха от спасяването на КТБ след като ГЕРБ оттегли предложението си да поиска от БНБ предложение за действия по оздравяването на институцията.

  Текстът, който беше обект на критики и големи спорове през последните три дни и заради, който днес има свикан протест срещу модела "Кой", предвиждаше промени в Закона за кредитните институции, които да влязат в сила до 6 ноември и с които БНБ се задължаваше да... • Временни линии и допълнителни превозни средства пуска градският транспорт в София за Задушница

  Временни автобусни и травмайни линии, и минаващи по-начесто превозни средства по съществуващите, които минават в близост до гробищните паркове би трябвало да улеснят придвижването днес на столичани на Задушница. От Столична община съобщиха, че се пускат временни трамвайни линии с маршрут: "Иван Вазов" - "Орландовци" и "Борово" - "Орландовци".

  За времето от 08.00 часа до 16.00 часа се разкрива временна автобусна линия № 83А (за гробищен комплекс "Бакърена фабрика"), тръгваща от КП...

Помощ
Отдалечен достъп